انتخاب دامنه

انتخاب دامنه

در مورد دامنه 2 سوال اصلی وجود دارد که در این مقاله به ترتیب به آنها پاسخ میدهیم:

  1. دامنه چیست و از چه قسمت هایی تشکیل شده؟
  2. نحوه صحیح انتخاب بهترین دامنه چیست؟

دامنه، نام سایت شماست که توسط خودتان انتخاب میشود. دامنه در واقع همان آدرسی است که با وارد کردن آن در مررورگر وب (مثلا کروم) سایت شما نمایش داده میشود. دامنه‌ای که شما انتخاب خواهید کرد از دو بخش تشکیل شده، نام دامنه و پسوند دامنه.برای مثال دامنه‌ی سایت ما asarweb.com است. asarweb نام دامنه‌ی ماست و com پسوند دامنه ماست که با یک نقطه از هم جدا شده اند. برای انتخاب بهترین دامنه ابتدا باید نکاتی درباره نام و پسوند دامنه برانیم و با انتخاب بهترین هرکدام به بهترین دامنه برای وبسایت شما برسیم.

انتخاب دامنه

انواع پسوند دامنه

ابتدا به معرفی انواع پسوند دامنه میپردازیم.بیش از هزار پسوند دامنه وجود دارد که شما میتوانید از بین آنها انتخاب کنید.بعضی از این پسوند ها بین‌الملل هستند مانند com و net و org و info و… (پسوند‌های سه حرفی و بیشتر) و بعضی پسوندها نیز مربوط به کشورها هستند مانند پسوند ir (پسوند‌های دو حرفی) که متعلق به کشور ایران است. در ادامه از بین دامنه‌‌ها رایج ترین آنها را معرفی میکنیم و مفهوم هر پسوند را بیان میکنیم:

  • com : پسوند دامنه‌های تجاری
  • net : پسوند دامنه‌های مربوط به شرکت‌های اینترنتی
  • org : پسوند دامنه‌های سازمانی
  • info : پسوند دامنه‌های شخصی
  • ir : پسوند دامنه‌های کشور ایران

نکته : توصیه ما استفاده از پسوند com است. اگر قصد استفاده پسوند ir را دارید، حتما یک دامنه بین‌المللی هم انتخاب کنید.(امکان استفاده چند دامنه برای یک سایت وجود دارد و استفاده هم زمان دامنه ir و com رایج است)

نام و پسوند دامنه

نام دامنه

برای داشتن نام دامنه مناسب، نکاتی هستند که با رعایت آنها میتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید که در ادامه آنها را بیان میکنیم.این نکات اجباری نیستند:

  • نام دامنه باید حتما با حروف انگلیسی نوشته شود.
  • بهترین انتخاب نامی است که مشتریانتان آن را میشناسند و با شنیدن آن به یاد شما می‌افتند مثل نام آرایشگاه یا کلینک یا نام خود شما و…
  • سعی کنید نام های یک سیلابی  و با معنی و کوتاه انتخاب کنید.مثل زیبا(ziba) یا میکاپ(makeup) یا پایون(payon) و…
  • سعی کنید نامی انتخاب کنید که حفظ کردن آن ساده باشد و به راحتی در یاد بماند.
  • اگر نامی که شما انتخاب کرده‌اید قبلا توسط یک نفر رزرو شده بود میتوانید به آن پسوند یا پیشوند اضافه کنید.مثل پایون + ار = پایونار(payonar) .مثلا برای مشاهده لیست کامل پسوند و پیشوند های فارسی در اینترنت عبارت “پسوند و پیشوند فارسی” را جستجو کنید.
  • اگر نامی که شما انتخاب کرده‌اید قبلا توسط یک نفر رزرو شده بود میتوانید به آن یک کلمه در حوزه کاریتان یا کلمه ای که مد است استفاده کنید مثل بیوتی(beauty) یا دیجی(digi)و… برای مثال پایون + بیوتی = پایون بیوتی (payonbeauty).
  • بهتر است نوشتن نامی که انتخاب میکنید ساده باشد و وقتی میخواهید آن را به انگلیسی بنویسید فقط به یک روش قابل نوشتن باشد.مثلا کلمه زیبایی به چند روش قابل نوشتن است مثل zibayee یا zibaei یا zibaee و …. که انتخاب مناسبی نیست.
  • نامی که انتخاب میکنید باید مطابق قوانین جمهوری اسلامی باشد، در غیر این صورت فیلتر میشود.
  • از نام های برند های معروف در نام دامنه خود استفاده نکنید.مثل نام های سامسونگ(samsong) یا ال‌جی(LG) یا گوگل(google) و… در صورت استفاده از این نام ها برند مربوطه از شما شکایت میکند و دامنه را از شما میگیرد.

آزاد بودن دامنه

برای بررسی اینکه نام دامنه‌ای که انتخاب کرده‌اید قبلا توسط یک نفر خریداری شده یا نه میتوانید در کادر زیر آن را بنویسید و دکمه بررسی را بزنید. در صورت آزاد بودن دامنه رنگ آن سبز و در صورتی که قبلا رزرو شده باشد رنگ آن قرمز میشود. برای جستجو، نام دامنه و پسوند دامنه را با حروف انگلیسی وارد کنید.

[wpdomainchecker]

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *